Atos verzelfstandigt betaaldivisie Wordline

Atos wil dat Worldline Europees marktleider wordt voor betaal- en handelstransacties. De divisie wordt daarom tegen de zomer afgesplitst in een zelfstandig bedrijf.

Atos Worldline wordt verzelfstandigd, liet moederbedrijf Atos weten bij de presentatie van zijn jaarcijfers. De verzelfstandiging moet tegen de vakantie in kannen en kruiken zijn. Hoe een en ander concreet geregeld zal worden, is nog niet bekend. Evenmin geweten zijn de mogelijke gevolgen voor het personeel. Het is in elk geval de bedoeling dat alle activiteiten inzake betaal- en handelstransacties bij Worldline worden ondergebracht. Atos Worldline haalde vorig jaar een omzet van 927 miljoen euro, een stijging van 2,2% tegenover 2011. Met een brutomarge van 17,5% is Worldline veruit de meest winstgevende divisie van Atos.

Moederconcern Atos haalde vorig jaar wereldwijd een omzet van 8.844 miljoen euro en een nettowinst van 224 miljoen euro. Door de overname eind 2010 van Siemens IT Solutions and Services zijn de omzetcijfers van 2011 en 2012 niet helemaal vergelijkbaar, maar na de nodige correcties kan men toch spreken van een omzetgroei van 0,8%. De Benelux is goed voor 11% van de totale omzet. De Benelux-omzet van Atos daalde wel met 4,5% tot 978 miljoen euro. Maar de marge steeg in de Benelux van 7,2% naar 8%.

Atos denkt dat 2013 opnieuw een goed jaar zal worden. Het heeft wereldwijd voor bijna 10 miljard euro orders in de boeken staan. Bij ons dingt Atos mee naar het derde Vlaams outsourcingscontract , dat goed is voor bijna 1 miljard euro en momenteel in handen is van het consortium van Belgacom en HP. Atos won recent het vijfjarige federale contract voor het exploiteren van de ict-diensten en infrastructuur van de Kanselarij en de ‘shared services’. Daar is een bedrag mee gemoeid van 21 miljoen euro.

Wereldwijd werken 76.417 mensen voor Atos. In België telt het bedrijf 900 personeelsleden, waarvan ongeveer 100 ict’ers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content