Augmented reality game in Antwerps winkelcentrum

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het winkelcentrum Grand Bazar Antwerp organiseert een digitaal detectivespel. De startup World of Waw werkte het augmented reality game uit.

Van 7 tot en met zaterdag 28 september kunnen deelnemers aan ‘GBA Bandiet’ mee speuren naar een dief en zo zelf aan de haal gaan met de geldprijs van 500 euro, of een iPad of iPhone. GBA Bandiet maakt gebruik van augmented reality en werd ontwikkeld door de Belgische start-up World of Waw. De bedoeling is dat je met je tablet of smartphone de QR-codes scant die je op zes stickers vindt verspreid over het winkelcomplex Grand Bazar Antwerp. “Je krijgt dan bovenop het live-beeld het 3D-poppetje Willy de Winkeldetective te zien die je vervolgens tips geeft om de dief op te sporen. GBA Bandiet is een soort kruising van ‘Wie is het?’ en Cluedo”, zegt bedenker Tina Stroobandt. Het spel werd enkel ontwikkeld voor het iOS-besturingssysteem. “Maar wie geen iPad of iPhone heeft, kan op zaterdag in het winkelcentrum wel eentje lenen om toch te kunnen deelnemen”, zegt Kathleen Rommers, shopping manager van Grand Bazar Antwerp.

Het is het winkelcentrum zelf dat het iniatief nam naar aanleiding van de Dag van de Klant op 28 september. “Maar voor ons past het augmented reality spel in de innoverende koers die we ingezet hebben samen met de grondige renovatie van ons winkelcentrum. Zo hadden we al twee interactieve ‘wayfinders’ en een videowall met 24 schermen”;, aldus nog Kathleen Rommers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content