Aurous is de ‘Popcorn Time voor muziek’

Aurous © Aurous
Wim Kopinga Freelance journalist

Waar Popcorn Time de illegale variant van Netflix is, doet Aurous hetzelfde voor Spotify. Aurous biedt (illegaal) een uitgebreide muziekcatalogus aan die uitgebreider is dan die van de gekende alternatieven.

De software van Aurous maakt namelijk gebruik van muziek uit torrents. Omdat het daarom geen rekening hoeft te houden met rechten, is alles vrij beschikbaar. Waar artiesten als The Beatles en Taylor Swift niet te vinden zijn in Spotify, staan ze wel in Aurous.

De maker Andrew Sampson claimt dat het legaal is doordat er geen openbaarmaking van de content zelf is, hij ziet Aurous enkel als een zoekmachine voor muziek. Maar omdat het muziek streamt uit illegale bron, is het in veel landen wél verboden.

De interface van de illegale muziekstreamer is te vergelijken met die van Spotify. Voordelen zijn wel dat dje het uiterlijk aan je eigen voorkeuren aan te passen is. Ook is het mogelijk om playlists van bijvoorbeeld YouTube te importeren.

Rechtszaak

Nu Aurous aan populariteit en bekendheid wint, wordt het al aangeklaagd door de muziekindustrie. De rechtenorganisatie RAA heeft al een rechtszaak aangespannen, met steun van Sony, Warner Bros en UMG, schrijft The Verge. Of dit veel zin heeft, is de vraag. Veel partijen hebben ook al pogingen gedaan om Popcorn Time aan te vechten, maar de illegale videostreamdienst is nog altijd online.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content