Auto uit 3D-printer lijkt weggelopen uit Star Trek

De Amerikaanse automaker Local Motors gaat een elektrische wagen maken met een 3D-printer. De ontwerpen zien er alvast bijzonder futuristisch uit.

De Amerikaanse automaker Local Motors gaat een elektrische wagen maken met een 3D-printer. De ontwerpen zien er alvast bijzonder futuristisch uit.

Local Motors in een zogenaamd ‘microfabrikant’. Dat wil zeggen dat het unieke wagens bouwt op aangeven van een online-gemeenschap van fans die de voertuigen mee ontwikkelen en verfijnen. De fans kunnen zefls met eigen handen meehelpen met de fabricage op locaties in de VS-staten Arizona, Nevada en Tennessee.

Auto’s bouwen is echter duur, omdat er staal en dure machinerie aan te pas komen. Daar wil Local Motors een mouw aan passen door auto’s grotendeels te printen in 3D.

Voor het design van de eerste wagen uit de 3D-rpinter schreef Local Motors een wedstrijd uit. Meer dan 200 deelnemers meldden zich aan. De winnaar is de Italiaan Michele Anoé met de Strati (zie boven), een antracietgrijze buggy met futuristische lijnen.

Local Motors gaat de elektrische wagen live printen op de International Manufacturing Technology Show, die in september doorgaat in Chicago. Ook de andere ontwerpen die de eindronde haalden, zien er echter piekfijn uit. De Supernova, bijvoorbeeld, een oranje bolide die op een ouderwetse Formule 1-wagen lijkt. Of de op de Batmobiel geïnspireerde Aeroblade. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content