AVG verontschuldigt zich met gratis licenties

Antivirusbedrijf AVG Technologies, dat met een foute update heel wat pc’s deed tilt slaan, slaat mea culpa.

Antivirusbedrijf AVG Technologies, dat met een foute update heel wat pc’s deed tilt slaan, slaat mea culpa.

De voorbije dagen zaten heel wat AVG-gebruikers met de handen in het haar, omdat hun pc door een foute update van AVG in een opstartlus belandde. AVG beschouwde immers foutief user32.dll, een essentieel onderdeel van Windows, als een Trojaans paard.

AVG verspreidde uiteindelijk herstelinstructies en reparatie-cd’s, maar veel mensen stapten met hun pc al naar een hersteller. Nu biedt het bedrijf alle getroffen gebruikers ter compensatie van de eventuele geleden schade een gratis licentie of licentieverlenging aan. Met verontschuldigingen erbovenop.

Gebruikers van de commerciële AVG 7.5-versies krijgen een eenjarige licentie voor de gelijkwaardige AVG 8.0-versie. Getroffen gebruikers van de commerciële AVG 8.0-versie krijgen een gratis licentieverlening van een jaar. Getroffen gebruikers van de gratis AVG Free-versies mogen rekenen op een eenjarige licentie voor AVG Anti-Virus 8.0.

AVG zal naar eigen zeggen vanaf de week van 24 november 2008 contact opnemen met getroffen klanten om hen te adviseren hoe zij hun gratis licentie of licentieverlenging kunnen ontvangen.

De firma zegt volop bezig te zijn “nieuwe processen te implementeren om dergelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content