Baas muzieklabel die muziekpiraterij aanklaagt was zelf softwarepiraat
Ash Avildsen, stichter en baas van Sumerian Records, publiceerde een opgemerkte antipiraterij video op YouTube, maar volgens een vriend was hij op de middelbare school zelf softwarepiraat.
Ash Avildsen, stichter en baas van Sumerian Records, publiceerde een opgemerkte antipiraterij video op YouTube, maar volgens een vriend was hij op de middelbare school zelf softwarepiraat.
In een opgemerkte YouTube-video roept Ash Avildsen, stichter en baas van het platenlabel Sumerian Records, gebruikers op om muziek niet illegaal te downloaden. “Let’s call a spade a spade – there’s nothing more pathetic than making a living off being a thief,” zegt Avildsen.
Maar Avildsen was in zijn jeugdjaren zelf lid van een release-groep voor illegale software. Dat beweert toch zijn vriend van de middelbare school Jason Fisher, verantwoordelijk voor de heavy metal muzieksite The Gauntlet. Het nieuws werd uitgebracht door de website TorrentFreak, die het wereldje van de muziek-, software en filmpiraterij van nabij volgt. Fisher beweert in een interview met TorrentFreak dat Avildsen medio de jaren negentig leider was van de piraatgroep ROR en daarbij het pseudoniem The Krazy Little Punk gebruikte. ROR verspreidde illegale kopieën van diverse populaire games van ID Sofware, waaronder Quake. Hij werd daarbij zelfs aangepakt door de FBI, nog altijd volgens Fisher. “He is right, piracy is a huge problem in the music industry, I’d just like a little more disclosure coming from a guy who has cost software companies millions of dollars,” aldus Fisher.
Avildsen geeft de beschuldiging ondertussen toe in een commentaar op het YouTube-filmpje: “Ja, van 11 tot 14 jaar in de dagen van inbelmodems, BBS’en en IRC, voor er mobieltjes en websites (bestonden), pirateerde ik pc-spelletjes. Ik stal ook sigaretten uit supermarkten toen ik 13 was, maar later realiseerde ik me dat sigaretten slecht voor de gezondheid zijn en dat stelen stom is. Hoe dan ook, ik ben niet langer 13 jaar oud. Ik denk dat stelen van kunst slecht is, of het nu over een boek, muziek, spel of schilderij gaat.” Kortom, het lijkt erop dat Avildsen zijn “Damascus-moment” heeft beleefd, net zoals de apostel Paulus, die op de weg naar Damascus Christus vond.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier