Baas van Symantec stapt op

Greg Clark © .
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Greg Clark, de CEO van Symantec, heeft onverwacht een stap opzij gezet. Hij bood zijn ontslag aan op dezelfde dag dat de maker van beveiligingssoftware zijn verwachte winstmarges moest bijstellen.

CEO van Symantec, Greg Clark, stapt op bij het bedrijf. Hij zal voorlopig vervangen worden door zijn rechterhand, Richard Hill. Die laatste was eerder al CEO bij maker van halfgeleiders Novellus Systems. Het idee daarachter is dat de man weet hoe hij aan grote bedrijven kan verkopen, een plek waar Symantec tot nog toe tekortschoot. Volgens Hill vertrekt Clark om persoonlijke redenen. Zijn vader zou ziek zijn, en er staat extra druk op het bedrijf om het financieel goed te doen.

Het onverwachte opstappen van Clark valt dan ook samen met de aankondiging van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Symantec rapporteerde daarin verkoopsinkomsten van 1,19 miljard dollar voor het vierde kwartaal, een kleine daling tegenover 1,21 miljard dollar een jaar eerder. Het bedrijf heeft ook winstverwachtingen voor het eerste kwartaal bijgesteld. Die aankondiging, samen met het vertrek van de CEO, zorgde voor een val van het Symantec-aandeel op de beurs, van dertien procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content