Barry Callebaut kiest voor Google

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Nadat Barry Callebaut eerder al zijn klantenrelaties in de cloud stopte met SalesForce.com, kiest de chocolade- en cacaogigant nu opnieuw voor de cloud met Google for Business.

Nadat Barry Callebaut eerder al zijn klantenrelaties in de cloud stopte met SalesForce.com (met 750 gebruikers nu tegenover 250 in 2011-2012), kiest de chocolade- en cacaogigant nu opnieuw voor de cloud met Google for Business. Dat moet Lotus Notes vervangen als ‘collaboration’-oplossing en om documenten te delen, later ook voor e-mail en messaging.

“Deze oplossing werd door de business gekozen omwille van de samenwerkingsmogelijkheden”, zegt cio Steven Vandamme. Sinds deze maand is een eerste pilootproject met 1.500 gebruikers van start gegaan. Het doel is om tegen eind 2014 klaar te zijn met de volledige uitrol. Op langere termijn komt ook videoconferentie in beeld.

De groep heeft uitgebreid geïnvesteerd in mobiele apparaten, met vooral iPads en BlackBerry-smartphones – al wordt die strategie herbekeken, allicht in het voordeel van iOS en Android. Barry Callebaut koos trouwens ook voor het hr-beheer voor de cloud, meer bepaald SAP SuccesFactors waarvan de uitrol deze maand van start ging in Europa. Tegen einde zomer 2015 moeten alle processen geïmplementeerd zijn voor de 8.000 medewerkers. # [MH]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content