BASE besteedt netwerkbeheer aan Alcatel-Lucent uit

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Alcatel-Lucent heeft een outsourcingcontract getekend met mobiele operator BASE om het netwerk te beheren en verder uit te rollen.

Alcatel-Lucent heeft een outsourcingcontract getekend met mobiele operator BASE om het netwerk te beheren en verder uit te rollen.

Alcatel-Lucent was al een partner van heel wat KPN-filialen waaronder E-Plus in Duitsland en BASE in België. Via een uitbreiding in het bestaande contract krijgt Alcatel-Lucent voortaan wel de volledige verantwoordelijkheid over het complete BASE-netwerk. Het contract omhelst de verdere netwerkuitrol en het beheer van het mobiele netwerk van BASE in België, dat bestaat uit ongeveer 3000 sites.

29 medewerkers van BASE werden reeds overgedragen naar Alcatel-Lucent: sinds 1 maart werken zij nu full-time voor Alcatel-Lucent. Het gaat om technische profielen, die gespecialiseerd zijn in netwerkbouw en roll-out. Kathleen De Smedt, woordvoerder bij Alcatel-Lucent, bevestigt dat het contract ook in het licht van 3G moet gezien worden. Momenteel biedt BASE nog geen commerciële 3G-netwerkdiensten aan, terwijl de gegunde licentie

“Dit contract is belangrijk niet enkel omwille van z’n omvang, maar ook omdat het onze ambitie bevestigt om onze business verder te diversifiëren in het services domein en het mobiele operator segment”, zegt Paul Depuydt, vice-president van Alcatel-Lucent Benelux in het persbericht. Zonder verder te willen specifiëren zou het toch over “enkele tientallen miljoen euro’s zijn die aan de omzet toegevoegd worden”, aldus de woordvoerder van Alcatel-Lucent.

Overigens gaat het contract niét om de eigenlijke netwerkproducten. De switchingapparatuur en basisstations die in het BASE-netwerk gebruikt worden, zijn van de hand van Ericsson. Dat contract voor 3G-apparatuur werd enkele jaren geleden al gegund.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content