Base lanceert 4G-aanbod

Base lanceert vandaag in vijftien steden zijn 4G-netwerk. Daarmee steekt het bedrijf concurrent Mobistar de loef af.

Base lanceert vandaag in vijftien steden zijn 4G-netwerk. Daarmee steekt het bedrijf concurrent Mobistar de loef af.

In Aalst, Antwerpen, Beveren, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen en Namen is de binnenstad zo goed als volledig voorzien van 4G. In Oostende, Genk, St-Truiden en Brugge is er een netwerk, hetzij in mindere mate. Antwerpen lijkt dan weer het best voorzien met een dekking tot net voor Lier. De operator Belooft ook snel een uitbreiding van het aantal steden.

“Tegen eind 2014 willen we het merendeel van de Belgische bevolking 4G kunnen aanbieden. Maar dat is uiteraard afhankelijk van de goedkeuring voor antennes en zaken als de 800 MHz frequetieveiling“, zegt Base-woordvoerster Sofie Bockaert. Over Brussel doet de operator liever geen uitspraken gezien het hier vooral afhangt van de politieke wil.

Base belooft theoretische snelheden tot 86 Mbps. Al zegt het zelf dat de representatieve snelheid eerder tussen de 6 Mbps en 20 Mbps zal liggen. Met het juiste toestel en ideale netwerkomstandigheden kan dat oplopen tot 50-60 Mbps.

4G is daarbij automatisch toegankelijk voor particulieren met de abonnementen B-39, B49, B-59, Base Check 35 en Internet Anywhere 30 voor particulieren. Zakelijke klanten kunnen het netwerk gebruiken met Pro Talk, Pro Leader, Pro Leader+, Pro Leader EU en Internet Anywhere 28.

Dat Base zijn netwerk nu lanceert is opmerkelijk. De operator profileert zich als challenger, wat doet vermoeden dat het zijn netwerk pas als laatste, na Mobistar, zou lanceren. Die zei recent nog dat een uitrol gepland staat tegen eind dit jaar, waarbij het meteen een aanzienlijke dekking zou hebben.


Update 14.40 uur: met een iPhone kan je nog niet op het 4G-netwerk van Base omdat Apple de technologie blokkeert voor operatoren waar het geen partnerschap mee heeft. Base laat wel weten dat het momenteel onderhandelt met het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content