Base trok 7.000 postpaidklanten aan in tweede kwartaal

Base © .

Na een eerste daling in twee jaar in het eerste kwartaal, heeft Base in het tweede kwartaal weer een netto klantengroei gerealiseerd in het belangrijke postpaid-segment (abonnementen). Er kwamen netto 7.000 postpaid klanten bij in april, mei en juni, meldt de operator.

Toch herhaalt Base dat de inkomsten onder druk staan door de “intense concurrentie op de Belgische markt”. Concurrenten richten zich commercieel vooral op promoties rond toestellen, stelt het bedrijf vast.

In die context vernieuwde Base op 12 mei zijn postpaidaanbod. “De initiële resultaten zijn positief”, klinkt het. Er kwamen netto 7.000 postpaid klanten bij in april, mei en juni

Base haalt maandelijks gemiddeld 31 euro uit een postpaidklant en 8 euro uit een prepaidklant. Die bedragen blijven al enkele kwartalen ongeveer stabiel.

Eind juni had 65 procent van de postpaidklanten van Base een smartphone.

De omzet uit diensten bedroeg 149 miljoen euro bij Base. Dat is evenveel als in het eerste kwartaal, maar minder dan de 155 miljoen euro uit het tweede kwartaal van vorig jaar.

Base meldt nog dat zijn 4G-netwerk ondertussen bijna 87 procent van de Belgische bevolking dekt. Sinds juni kunnen klanten in Antwerpen en Brussel bovendien genieten van hogere 4G-downloadsnelheden omdat de bestaande bandbreedte met de helft werd verhoogd. Dat geeft een betere gebruikservaring, luidt het.

Als alles goed gaat, wordt Base binnenkort onderdeel van Telenet. Het Nederlandse moederbedrijf KPN en Telenet maakten de verkoopdeal in april bekend. Telenet betaalt 1,325 miljard euro.

(Belga/MI)

Partner Content