Cloudflare verslaat ‘patenttrol’

© Getty Images
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Cloudflare won donderdag zijn gevecht met Sable Networks, een bedrijf dat het al jaren omschrijft als ‘patenttrol’.

Sable Networks probeert al jaren geld te winnen op basis van oude octrooien die het in 2006 overkocht van Caspian Networks. Het voerde zo rechtszaken tegen Cisco, Fortinet, Check Point, SonicWall en Juniper Networks die eindigden in minnelijke schikkingen. Cloudflare wilde zover niet gaan en verzette zich tegen de claims van het bedrijf.

‘Sable is een patenttrol. Het maakt niets, ontwikkelt niets, vernieuwt niet en verkoopt niets. Het is een lege huls die enkel bedoeld is om geld te verdienen met een oude patentportefeuille’, schreven advocaten Emily Terrell en Patrick Nemeroff van Cloudflare naar aanleiding van de rechtszaak.

Publieke patenten

Eerder in februari won Cloudflare in Texas al een patentzaak tegen Sable, deze week werd de zaak definitief afgehandeld. Sable ging akkoord om Cloudflare 225.000 dollar te betalen, en het bedrijf een gratis licentie op al zijn patenten te geven. Die octrooien worden meteen ook publiek beschikbaar gemaakt, zodat het bedrijf ze nooit meer tegen een ander bedrijf kan inzetten.

Op zijn blog over de zaak rolt Cloudflare triomfantelijk met de spierballen: ‘Als je ongefundeerde patentclaims tegen ons start, zullen we terugvechten én winnen’, stelt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content