Duizenden Tesla-beleggers krijgen schadevergoeding om Musk-tweet

© Getty Images

Een groep investeerders van Tesla zal gemiddeld zo’n 12.000 dollar per persoon krijgen voor de verliezen die zij hebben geleden vanwege de beruchte tweet van Elon Musk, waarin hij zei dat hij het bedrijf voor 420 dollar per aandeel van de beurs zou halen.

De tweet van Musk, in 2018, meldde dat de topman van Tesla ‘financiering had veiliggesteld’ om de autofabrikant van de beurs te halen. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar het zorgde destijds voor flinke koersbewegingen van het aandeel van Tesla. De Amerikaanse beurswaakhond SEC beschuldigde Musk vervolgens van fraude. Musk en Tesla sloten eerder al een schikking met de SEC van 40 miljoen dollar en hij trad af als voorzitter van het bedrijf voor een periode van drie jaar. De SEC wil de groep investeerders nu die 40 miljoen dollar plus rente betalen. In totaal worden 3.350 claims betaald uit het fonds. Dat komt neer op gemiddeld iets minder dan 12.400 per belegger.

Het uit te betalen bedrag is iets meer dan de helft van de 80 miljoen dollar die de investeerders volgens de SEC hebben verloren door de koersschommelingen van de aandelen na de tweet. Het is echter slechts een fractie van de 12 miljard dollar aan verliezen die de investeerders naar eigen zeggen hebben geleden door de tweet.

In februari verloren de beleggers hun eigen rechtszaak tegen Musk. Een jury bepaalde destijds dat Musk de investeerders niet zou hebben misleid toen hij in 2018 op Twitter meldde dat hij van plan was het door hem geleide autobedrijf van de beurs te halen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content