Google voert ‘oneindig scrollen’ af voor zoekresultaten

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Google gaat de paginering van zijn zoekresultaten terug invoeren. Het zogeheten ‘oneindig scrollen’ verdwijnt eerst op de desktop en over enkele weken ook voor mobiele gebruikers.

Wie tot vandaag een zoekopdracht uitvoerde op Google’s bekende zoekmachine, kon in principe eindeloos door de zoekresultaten scrollen. Eerdere paginering van zoekresultaten, waardoor je bijvoorbeeld als site een probleem had ‘als je pas op pagina twee of drie’ terechtkwam, werd in oktober van 2021 aangepast voor mobiele toestellen. In 2022 voerde Google die oneindige scroll ook in voor desktop.

Maar dat is nu dus weer verleden tijd. Paginering van de zoekresultaten komt eerst terug naar de desktop en daar zal je onderaan de pagina weer op ‘Next’ of ‘Volgende’ kunnen klikken om meer resultaten te tonen. Tegen de gespecialiseerde site Search Engine Land zegt Google dat de aanpassing het bedrijf in staat stelt sneller resultaten aan te bieden. Zo moet de pagina ook geen resultaten laden die gebruikers niet expliciet gevraagd hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content