Ikea wil online tweedehandsspullen verkopen

Ikea test een onlineplatform voor de verkoop van tweedehandsspullen. Dat heeft de Zweedse meubelketen aangekondigd. Aanvankelijk wordt het platform enkel in Oslo en Madrid uitgetest.

Via het platform ‘Ikea Preowned’ kunnen klanten gebruikte producten van Ikea kopen en verkopen. De testfase in de Noorse en Spaanse hoofdsteden loopt tot het einde van het jaar, zo zei Ikea-topman Jesper Brodin aan de Financial Times. Als de test succesvol blijkt, zou Ikea het platform wereldwijd uitrollen. Het zou dan de concurrentie kunnen aangaan met tweedehandswebsites zoals eBay of Craigslist.

Klanten kunnen bij Ikea al enige tijd gebruikte meubels verkopen, die het concern dan in zijn winkels doorverkoopt. Ikea wil naar eigen zeggen de levensduur van zijn eigen producten verlengen en de productie van afval terugdringen. Klanten kunnen op ‘Ikea Preowned’ producten aanbieden met eigen foto’s en er zelf een prijs voor bepalen. Ikea voegt dan extra informatie toe, zoals afmetingen en nieuwprijs. De spullen moeten direct bij de verkoper afgehaald worden. Bij de start van de testfase worden in Madrid meer dan 450 producten via het nieuwe platform te koop aangeboden.

Partner Content