Atos heeft kortetermijnfinanciering rond

Pieterjan Van Leemputten

Atos zegt dat het twee schijven aan financiering, samen goed voor meer dan een half miljard euro, heeft verzekerd. Het blijft bij de ambitie om deze maand rond te zijn met de plannen.

Atos spreekt van twee schijven van 225 miljoen en 350 miljoen euro, en zegt dat het een kwijtschelding (waiver) van de banken heeft voor een lening van anderhalf miljard euro.

De twee financiële injecties zijn een kredietlijn die binnenkort wordt ondertekend. Atos zegt ook dat het plan om deze maand een akkoord te hebben rond de definitieve financiële herstructurering ongewijzigd blijft.

De volgende stap in het herstructureringsplan van Atos is een akkoord tekenen met de schuldeisers om dat plan goed te keuren. Dat staat gepland voor de week van 8 juli. Het definitief akkoord is voor de week van 22 juli. Vervolgens wil Atos die herstructurering tegen eind dit jaar of in het eerste kwartaal van volgend jaar rond hebben.

Een eerder overnameplan van Atos ging uiteindelijk niet door. Momenteel wordt ingezet op een plan in samenwerking met banken en schuldeisers.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content