Atos past financiële verwachtingen aan

De Franse IT-reus Atos heeft zijn financiële verwachtingen voor de periode 2024-2027 bijgesteld. De aanpassing houdt rekening met de resultaten van het eerste halfjaar van 2024, de huidige marktomstandigheden en de verwachte impact op de kasstroom.

Voor 2024 verwacht Atos een iets lagere omzet en een verminderde operationele marge in vergelijking met eerdere prognoses. Dit wordt toegeschreven aan een zwakkere marktomgeving en enkele contractbeëindigingen.

Herstructurering

Ondanks de bijstellingen verwacht Atos in 2026 weer een positieve kasstroom te genereren, zij het lager dan eerder voorspeld. De verwachting is dat de schuldgraad eind 2027 onder de 2,0x zal liggen, wat betekent dat het bedrijf eerder dan verwacht aan zijn financiële doelstellingen kan voldoen.

De aangepaste financiële projecties hebben geen invloed op de geplande herstructurering. De stemming over het herstructureringsplan staat gepland voor 27 september en de rechterlijke goedkeuring wordt verwacht op 15 oktober. Naar verwachting zal het plan in november 2024 worden geïmplementeerd.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content