Chipfabrikant Infineon wil 2.800 jobs schrappen of verhuizen

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De Duitse chipfabrikant Infineon wil 2.800 jobs schrappen of verhuizen naar lageloonlanden. De operatie maakt deel uit van een besparingsprogramma dat maanden geleden werd aangekondigd. Het bedrijf wordt immers geconfronteerd met een dalende vraag.

De herstructurering zal voelbaar zijn in alle ‘hogeloonlanden’, van de VS tot Azië, aldus CEO Jochen Hanebeck van Infineon. In Regensburg in het oosten van Duitsland verdwijnen honderden jobs. Meer details ontbreken voorlopig, volgens het bedrijf wil men eerst het betrokken personeel informeren.

De maatregelen waren ‘een moeilijke stap’ die het management ‘niet lichtvaardig’ heeft genomen, klinkt het maandag. Regensburg blijft ‘een centrale locatie’, benadrukte Hanebeck. De site wordt sterker gericht op innovatie, waardoor die ‘voor vele jaren is veiliggesteld’. Over de vestiging in Dresden zei de Infineon-baas dat daar banen zullen bijkomen.

De chipfabrikant kwam maandag ook met resultaten, waaruit blijkt dat hij in het derde kwartaal 403 miljoen euro winst uit voortgezette operaties heeft geboekt, een halvering tegenover dezelfde periode vorig jaar. Infineon werd bijna 25 jaar geleden afgesplitst van Siemens en telt wereldwijd zo’n 58.000 werknemers. In België is het concern niet aanwezig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content