Miljardenverlies voor Frans IT-bedrijf Atos door herstructurering

© Beeld gegenereerd met behulp van Adobe Firefly

Het Franse IT-bedrijf Atos heeft in de eerste jaarhelft een nettoverlies geleden van 1,94 miljard euro. Dat is het gevolg van een lopende herstructurering, waardoor belangrijke waardeverminderingen werden geboekt.

Atos, dat ook in België actief is, was ooit een van de belangrijkste technologiebedrijven van Frankrijk en Europa, maar het stapelde de schulden op en raakte in moeilijkheden. Sinds februari zit het bedrijf in een procedure van reorganisatie. De schuldenberg bedraagt 4,8 miljard euro.

Het concern heeft nu een herstructureringsplan uitgewerkt dat zijn voortbestaan moet garanderen. In de eerste zes maanden werden de activa voor 1,6 miljard euro afgewaardeerd, onder meer door het verlies van contracten in de regio Amerika. De omzet zakte de voorbije zes maanden met tien procent tot 4,96 miljard euro.

Vertrouwen herwinnen

‘De focus ligt nu op het herwinnen van het vertrouwen van de klanten’, verklaarde CFO Jacques-François De Prest donderdag. Vorige week kreeg het concern nog een nieuwe CEO, de zesde op minder dan drie jaar tijd.

Atos is ook een belangrijke partner van de Olympische Spelen in Parijs, verantwoordelijk voor de accreditaties, cyberveiligheid en verspreiding van de resultaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content