Winstgevende groei voor Visma in het derde kwartaal

© Visma
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Visma behaalde in het derde kwartaal een omzet van 694 miljoen euro, een stijging van 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De leverancier van bedrijfskritische software dankt het resultaat voornamelijk aan hogere uitgaven van bestaande klanten en een groeiend klantenbestand.

‘Q3 was opnieuw een sterk kwartaal voor Visma op alle fronten’, zegt Merete Hverven, CEO van Visma. ‘Met 1,9 miljoen klanten en een Annualized Repeatable Revenue die snel de 2,6 miljard euro nadert, verstevigen we onze positie als toonaangevende SaaS-provider in Europa en Latijns-Amerika.’ De EBITDA van Visma bedroeg in het voorbije kwartaal 256 miljoen euro, een stijging van 26 procent jaar-op-jaar.

SaaS blijft hoeksteen

Visma levert bedrijfskritische software aan vier segmenten; Small Business, Medium Business, Ecosystem en Public. SaaS (Software-as-a-Service) blijft de hoeksteen van het productaanbod, met een groei van 22 procent jaar-op-jaar. Deze categorie vormt nu 77 procent van de totale omzet, terwijl dat een jaar geleden 74 procent was.

Visma blijft een organische groei combineren met strategische SaaS-acquisities en voegde in het derde kwartaal zes nieuwe softwarebedrijven toe aan de groep. Zo werd in Frankrijk Quarksup ingelijfd, een provider van HRM- en payroll-oplossingen, en werd er geïnvesteerd in Pathway Solutions, een specialist in e-commerce oplossingen voor de Duitse markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content