Grootste aandeelhouder van Atos wil nu helemaal weg

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Het Franse bedrijf Onepoint, de grootste aandeelhouder van Atos, wil uit het kapitaal van het noodlijdende IT-bedrijf stappen. Dat heeft het vrijdag aangekondigd. Eerder had een consortium rond Onepoint al afgehaakt om Atos te redden.

Onepoint heeft een belang van meer dan 11 procent in Atos. Dat laatste zit in zware financiële moeilijkheden. De aandeelhouder zou in een consortium met Butler Industries en Econocom vers kapitaal investeren in Atos en de schulden herschikken, maar woensdag bleek dat er geen akkoord werd bereikt. De twee vertegenwoordigers van Onepoint in de raad van bestuur van Atos stappen ook met onmiddellijke ingang op.

Atos zit sinds februari in een procedure van reorganisatie. Het zit onder meer op een schuldenberg van bijna 5 miljard euro. Er is nog een plan B: de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky, die eerder opzij was geschoven, is nog geïnteresseerd om te onderhandelen over een reddingsplan.
Ondanks de financiële moeilijkheden blijft Atos een belangrijke IT-speler in Frankrijk. Het bedrijf speelt bijvoorbeeld een rol tijdens de Olympische Spelen, die deze zomer in Parijs plaatsvinden. De Franse staat bood 700 miljoen euro om strategische en kritieke activiteiten van het bedrijf over te nemen om te verhinderen dat ze in buitenlandse handen vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content