Wankel Atos kiest voor reddingsvoorstel van Onepoint

© Beeld gegenereerd met Adobe Firefly.

Het Franse IT-concern Atos, dat in financieel zwaar weer zit, kiest voor het overnamevoorstel van zijn belangrijkste aandeelhouder Onepoint. Dat heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt.

Atos was ooit een van de belangrijkste technologiebedrijven van Frankrijk en Europa, maar stapelde de schulden op en raakte in financiële problemen. De belangrijkse aandeelhouder van Atos, het kleinere IT-bedrijf Onepoint, neemt het bedrijf nu over.

Onepoint doet dat in consortium met Butler Industries en Econocom. Atos krijgt 250 miljoen euro vers kapitaal en schulden zullen worden herschikt. Zo wordt 2,9 miljard euro aan bestaande schuld omgezet in aandelen, en komt er een nieuwe kredietlijn van 1,5 miljard euro.

Definitief akkoord tegen juli

Ook de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky was nog in de race voor Atos. Dinsdag lieten de Fransen evenwel weten voor het voorstel van hun landgenoten van Onepoint te kiezen. Tegen juli moet er een definitief akkoord zijn.

Ondanks de financiële moeilijkheden blijft Atos, dat ook in België actief is, een belangrijke IT-speler in Frankrijk. Het bedrijf speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs plaatsvinden. Maar het heeft heeft ook strategische contracten met defensie in Frankrijk en de nucleaire industrie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content