Game Mania krijgt bescherming tegen schuldeisers en zoekt overnemer

Een winkel van Game Mania in Rotterdam. © ANP / Harold Versteeg

Heroik, het moederbedrijf van winkelketen Game Mania heeft bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen. Het gaat nu op zoek naar een overnemer.

De directie verwijst voor de beslissing naar de digitalisering van de videogamesindustrie en het sterk competitief retaillandschap. ‘De forse kostenstijgingen door hoge inflatie veroorzaakten extra druk op de financiële resultaten. Het besluit is genomen met het oog op het maximaal behouden van onze activiteiten en werkgelegenheid’, klinkt het.

Winkels blijven open

Game Mania beklemtoont dat het al enkele initiatieven heeft genomen die het vinden van een overnemer moeten vergemakkelijken. Voorbeelden zijn een strategische verschuiving naar online, de lancering van een nieuw winkelconcept in Genk en een uitbreiding van het assortiment. Tijdens de zoektocht blijven de winkels overigens gewoon open. De ondernemingsrechtbank heeft bescherming toegekend voor een initiële periode van drie maanden.

Financiële details over verliezen en schulden worden niet bekendgemaakt. Game Mania blijft ook karig met verdere info over wat de volgende stappen kunnen zijn. De keten is gespecialiseerd in de verkoop van gamingproducten, board games en pop culture merchandise. Het heeft 35 winkels (21 in Nederland en 14 in België) plus een webshop. Er werken 165 mensen bij Game Mania.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content