Nadav Zafrir benoemd tot nieuwe CEO van Check Point

Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Nadav Zafrir wordt de nieuwe CEO van Check Point, zo kondigt het IT-beveiligingsbedrijf aan. In één beweging maakte het ook mooie financiële cijfers bekend.  

Na 25 jaar carrière in het Israëlisch leger verwierf Zafrir Nadav naam in het wereldwijde cybersecurity-ecosysteem en de CISO-community. De afgelopen tien jaar was hij medeoprichter en managing partner bij Team8, een durfkapitaalfonds met een focus op cybersecurity, data & AI, fintech en digitale gezondheid. Zafrir was voorzitter van zeventien cyberbeveiligingsbedrijven, en adviseerde en begeleidde daarnaast tientallen andere techbedrijven. Sinds 2019 is hij ook voorzitter van de raad van bestuur van SolarEdge Technologies, een speler op het gebied van slimme energie.

Kwartaalcijfers

Zafrir zal de rol van Check Point-CEO in december op zich nemen, en toetreden tot de raad van bestuur. Gil Shwed, oprichter van het bedrijf en afscheidnemend CEO, wordt Executive Chairman.

Tegelijk met de aankondiging van Zafrirs benoeming maakte Check Point ook zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal bekend. De totale inkomsten bedroegen 627 miljoen dollar, vergeleken met 589 miljoen dollar in Q2 van 2023, een stijging van zeven procent op jaarbasis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content