Nieuwe VLAIO-app moet bedrijven nog beter ondersteunen

© VLAIO
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen, beter bekend als VLAIO, kreeg deze week een bijkomend informatiekanaal. Met een nieuwe app kan de gebruiker onder meer een afspraak maken met een bedrijfsadviseur, een aanvraag voor de kmo-portefeuille indienen, en vragen stellen aan de ingebouwde chatbot.

VLAIO is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. ‘De nieuwe app past binnen onze strategie om innovatieve oplossingen te bieden voor bedrijven in Vlaanderen: Ze is intuïtief, biedt gepersonaliseerde ondersteuning en is een extra kanaal om economische groei in Vlaanderen te stimuleren’, zegt VLAIO administrateur-generaal Mark Andries.

Chatbot

Via de app kan de gebruiker onder meer een kmo-portefeuille aanvragen en opvolgen: een populaire subsidiemaatregel voor ondernemers voor de aankoop van opleidingen of adviezen. De startpagina omvat het nieuwsoverzicht van VLAIO dat kan worden gepersonaliseerd met door thema’s te selecteren als financiering, innoveren of internationaal ondernemen.

Er zit ook een chatbot in de app. Die is identiek aan de bot op de VLAIO-website waar de tool intussen al meer dan 16.000 keer werd gebruikt. In totaal kreeg het VLAIO Contact Center in 2024 zo’n 32.000 vragen. De helft daarvan gaat over subsidies, 17 procent over een onderneming starten en 11 procent over financiering.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content