Ook Amazon gaat op zoek naar kernenergie

© Getty Images

Amazon gaat op zijn beurt investeren in kernenergie om een deel van de enorme behoefte aan elektriciteit van het bedrijf te dekken. Dat heeft het Amerikaanse technologiebedrijf deze week bekendgemaakt, nadat eerder al bedrijven als Google en Microsoft gelijkaardige aankondigingen hadden gedaan.

Amazon zal samenwerken met drie energiebedrijven (X-Energy, Energy Northwest en Dominion Energy) om kleine modulaire reactoren, zogenaamde SMR’s, te ontwikkelen en te bouwen in de staten Washington en Virginia. Wat X-Energy betreft, neemt Amazon deel aan een investeringsronde van in totaal 500 miljoen dollar (460 miljoen euro) in de start-up. Volgens X-Energy zal het geld helpen om voor meer dan 5 gigawatt aan nieuwe projecten te ontwikkelen in de Verenigde Staten tegen 2039.

Energieverslindend


De toenemende nood aan elektriciteit heeft niet zozeer te maken met de e-commerce-activiteiten van Amazon, maar wel met zijn cloudafdeling Amazon Web Services (AWS) en haar energieverslindende datacentra.

Google kondigde enkele dagen geleden een samenwerking aan met start-up Kairos voor SMR’s. De eerste ervan zou tegen 2030 opgestart moeten zijn. Vorige maand raakte al bekend dat de Amerikaanse kerncentrale Three Mile Island opnieuw zou worden opgestart om energie aan Googles concurrent Microsoft te leveren.

Google gaat kernenergie aankopen om toenemende vraag naar elektriciteit te dekken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content