Belangrijke Duitse overname voor Academic Software en Signpost

CEO Frederik Meheus van Academic Software en CEO Arne Vandendriessche van Signpost. © Academic Software
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Academic Software, het softwarebedrijf van onderwijsgroep Signpost, zet een belangrijke stap op de onderwijsmarkt in de DACH-landen met de overname van asknet GmbH. Dat bedrijf is de marktleider in Duitsland op het gebied van academische softwareoplossingen.

De overname van asknet betekent voor de groep een aanzienlijke versterking van haar aanwezigheid in de grootste onderwijsmarkt van Europa. Asknet GmbH, voorheen gekend als asknet Solutions AG, is één van de koplopers in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, met meer dan 29 jaar ervaring in de aankoop van software voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. In de DACH-regio is ruim tachtig procent van alle universiteiten klant bij het bedrijf.

Veranderende behoeften

Academic Software is dan weer de Europese marktleider als aanbieder van digitale oplossingen voor de onderwijssector. Het bedrijf werkt samen met onderwijsinstellingen over de hele wereld en is gespecialiseerd in het faciliteren en vereenvoudigen van naadloze digitale transformaties.

‘Met asknets sterke merknaam, jarenlange expertise en ongeëvenaarde kennis van de Duitstalige onderwijsmarkt, zijn we op weg om samen opmerkelijke doelstellingen te realiseren’, zegt Frederik Meheus, CEO van Academic Software. ‘Onze gedeelde visie is om uitstekende diensten en oplossingen te bieden die voldoen aan de veranderende technologie- en softwarebehoeften van onze partners in het onderwijs.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content