Bestanddeeldienst WeTransfer overgenomen door Italiaanse app-ontwikkelaar

© Getty Images/iStockphoto

De Italiaanse app-ontwikkelaar Bending Spoons heeft WeTransfer overgenomen, een populaire Nederlandse dienst voor het delen van bestanden, die twee jaar geleden had afgezien van een beursgang. De bedrijven maakten geen financiële details bekend.

WeTransfer, opgericht in 2009, beoogde een beursgang in Amsterdam met een waardering van maximaal 716 miljoen euro, voordat het begin 2022 de plannen introk. Het bedrijf weet dit aan een moeilijke markt voor beursgangen van technologiebedrijven.

Eerdere overnames

WeTransfer heeft zo’n 600.000 abonnees en 80 miljoen maandelijkse actieve gebruikers voor zijn dienst, die het delen van grote bestanden online vergemakkelijkt. De omzet groeide vorig jaar met 25 procent tot 132 miljoen euro, waarvan iets meer dan de helft afkomstig was uit advertenties en de rest uit abonnementen.

Het in Milaan gevestigde Bending Spoons nam de afgelopen jaren al verschillende softwarebedrijven over. In 2022 kocht het Evernote, het bedrijf achter een populaire notitie-app. Bending Spoons probeerde ook de videohostingdienst Vimeo over te nemen, maar staakte het bod toen de partijen het niet eens konden worden over de prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content