Check Point neemt Israëlische sectorgenoot over

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Check Point Software neemt Cyberint over. Het wil de capaciteiten van het bedrijf in haar eigen securitydiensten onderbrengen.

Cyberint bestaat sinds 2010 en telt 170 mensen. Het bedrijf wordt geleid door CEO Yochai Corem en is net zoals Check Point zelf een Israëlisch bedrijf, met kantoren in de VS, het VK, Singapore en Japan. Het bedrijf legt zich toe op risicomanagement, zoals het detecteren en offline halen van valse websites, maar het doet ook aan risicodetectie met behulp van AI.

Hoeveel Check Point betaalt voor de overname, maakt het niet bekend. Wel moet de overname eind dit jaar afgerond zijn. Daarna wordt Cyberint geïntegreerd in het aanbod van haar nieuw moederbedrijf, onder meer in het Check Point Infinity Platform voor collaboratieve dreigingspreventie.

‘We zijn verheugd om ons bij het Check Point-team te voegen,’ zegt Cyberint CEO Yochai Corem in een mededeling. ‘De integratie van onze oplossingen in het Infinity Platform zal ons vermogen om organisaties te beschermen, vergroten. Samen zullen we een uitgebreider SOC-beveiligingsaanbod bieden dat zowel interne als externe bedreigingen dekt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content