Cloudalize overgenomen door Australische sectorgenoot

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Het Oost-Vlaamse Cloudalize, dat grafische kaarten vanuit de cloud liet werken, is overgenomen door een sectorgenoot. Mogelijk wisselt het daardoor van Nvidia naar AMD.

De overname wordt niet formeel bevestigd, maar De Tijd weet uit documenten van de kruispuntbank en uit goede bron dat het Australische Radian Arc de activiteiten overneemt. Formeel werd er begin februari een faillissement aangevraagd, wat past binnen de overnamedeal waarbij de Belgische vennootschap binnenkort bankroet wordt verklaard, schrijft De Tijd.

Cloudalize bestaat sinds 2011 en had als missie om zware grafische toepassingen in de cloud te laten draaien. Dat maakt het mogelijk om diezelfde toepassingen op een relatief licht toestel zoals een iPad toegankelijk te maken. Het bedrijf kon over de jaren verschillende investeringen verzilveren, maar het grote commerciële succes bleef uit.

De overname zou volgens De Tijd te maken hebben met het feit dat de bestaande investeerders weinig zin hebben om geld bij te pompen. Verkopen aan een sectorgenoot lijkt daarom een aangewezen exit. Oprichters Benny Willen en Jeffrey Meesemaecker zouden mee naar Radian Arc overstappen.

Cloudalize had kort na haar start ook een samenwerking met Nvidia. Maar Radian Arc heeft onder meer AMD als investeerder, dat zowel CPU’s als grafische chips maakt. Mogelijk wil dat zeggen dat wat overblijft van Cloudalize op termijn ook naar AMD overstapt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content