ConXioN breidt geografisch uit via twee overnames

© Getty Images
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

IT-dienstverlener ConXioN neemt sectorgenoten Userfull en Lubon over. Het bedrijf wil zo steviger verankeren op de as Brussel-Antwerpen.

Het in West-Vlaanderen in 1997 door Chris Debyser opgerichte ConXioN zet haar groeistrategie via acquisities door. Userfull in Boom en Lubon in Zoersel komen allebei in handen van ConXioN, zo meldt de groep in een persbericht. Het bedrijf wil zo haar positie in Vlaanderen, en dan met name op de as Brussel-Antwerpen verder versterken. Daarnaast haalt ConXioN ook extra expertise in huis rond IT-integraties, cloudoplossingen en digitale werkplekken. ‘We zijn al sterk verankerd in West- en Oost-Vlaanderen, maar deze overnames versterken onze aanwezigheid in de rest van Vlaanderen’, zegt Chris Debyser, CEO van ConXioN.

Userfull, geleid door Robin Talboom, bestaat al sinds 1990 en is een IT-integrator met focus op hybride werken, maatwerk en software-integraties. Lubon, met zaakvoerder Luc Bonjean, kan dan weer prat gaan op meer dan 25 jaar ervaring in cloudoplossingen en is complementair met de recente overname van ITCE.

Userfull en Lubo, hun management en de teams blijven opereren als een autonome entiteit. Hoeveel ConXioN voor beide bedrijven neertelt, wordt niet meegedeeld. Vorig boekjaar noteerde Userfull een lichtjes toegenomen brutomarge van bijna 2,4 miljoen euro en een winst van 31.000 euro. Lubon haalde in dezelfde periode een winst van 410.000 euro en een brutomarge van 789.000 euro.

ConXioN neemt Wings Software over

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content