Cyberbeveiliger Darktrace overgenomen voor 5,3 miljard dollar

© Getty Images

Thoma Bravo heeft het Britse cybersecuritybedrijf Darktrace overgenomen voor een bedrag van 5,3 miljard dollar, omgerekend zo’n 4,8 miljard euro. Met deze overname wil de Amerikaanse investeringsmaatschappij zijn positie in de groeiende cybersecuritymarkt versterken.

Darktrace is een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie voor cyberbeveiliging. CEO Jill Popelka benadrukt dat de overname nieuwe mogelijkheden biedt voor het bedrijf: ‘Samen met Thoma Bravo kunnen we onze missie om bedrijven wereldwijd te beschermen tegen cyberdreigingen nog beter realiseren.’

‘Veel potentie’

Bij de investeringsmaatschappij wordt dat enthousiasme gedeeld. ‘Darktrace heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd en we zien veel potentie om het bedrijf verder te laten groeien’, zegt managing partner Seth Boro van Thoma Bravo.

Elke aandeelhouder van Darktrace ontvangt 7,75 dollar per aandeel in contanten. De aandelen van Darktrace worden van de London Stock Exchange gehaald. Bij de transactie werden verschillende adviesbureaus betrokken, waaronder Kirkland & Ellis, Goldman Sachs, Latham & Watkins, Jefferies en Qatalyst Partners.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content