Easi neemt Belgische ERP-oplossing Tailorfit over

© Easi/Tailorfit
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

IT-bedrijf Easi kondigt de overname aan van Tailorfit, een Belgische ERP- oplossing voor de modebranche. Easi heeft de intellectuele eigendomsrechten verworven van deze oplossing, een belangrijk onderdeel moet vormen van Easi’s bestaande softwareaanbod.

Easi is een Belgisch bedrijf met meer dan vijfhonderd medewerkers dat IT-diensten en software levert aan middelgrote en grote bedrijven. De overname van Tailorfit sluit naadloos aan bij de kernactiviteiten, namelijk het onderhouden, verkopen en optimaliseren van software.

‘Logische stap’

Tailorfit spitst zich vooral toe op de behoeften van de mode-industrie en wordt gehost op Cloud2be, een eigen oplossing van Easi. ‘We beschikken al over de operationele teams om deze technologie te ondersteunen, dus was het voor ons een zeer logische stap’, verklaart Raf Hernalsteen, Business Unit Director bij Easi. ‘Het is een interessante aanvulling op onze eigen Adfinity- boekhoudsoftware, dankzij de geavanceerde ‘bill of material’-functionaliteiten bevat. Zo is de traceerbaarheid van elk individueel component gedurende zijn volledige levenscyclus standaard ingebouwd.’

Op middellange termijn is Easi van plan om de software in verschillende sectoren in te zetten, ook buiten de mode-industrie. ‘Mits de nodige aanpassingen kunnen we Tailorfit overal inzetten waar productontwikkeling en productie cruciaal zijn’, vult co-CEO Thomas Van Eeckhout aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content