NSI neemt Odoo-specialist Nubeo over

Manuel Pallage, CEO van NSI © Trends-Tendances/Hatim Kaghat
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het IT-dienstenbedrijf NSI neemt Nubeo over: een sectorgenoot in Doornik die gespecialiseerd is in digitale transformatie op basis van de Belgische softwareparel Odoo.

Drie jaar geleden voegde NSI Odoo toe aan zijn aanbod van oplossingen voor kmo’s en de publieke sector, met de bedoeling nieuwe marktsegmenten aan te boren. Maar de ambities van NSI – een dochteronderneming van Cegeka – rond Odoo reiken verder. ‘We willen een referentiepartner voor Odoo worden in Franstalige landen’, zegt Manuel Pallage, CEO van NSI: ‘een echte benchmark-partner voor bedrijven die via Odoo hun digitale transformatie willen realiseren’.

NSI is stevig verankerd in Wallonië, met kantoren in Awans, Eigenbrakel, Brussel en nu dus ook Doornik. ‘Deze overname opent voor ons ook interessante ontwikkelingsperspectieven in de Hauts-de-France regio’, zegt Manuel Pallage. Dat is sinds 2016 de samenvoeging van de regio’s Nord-Pas-de-Calais en Picardie, grenzend aan de provincies Henegouwen en West-Vlaanderen.

NSI is sinds 1993 actief in Wallonië en draaide vorig jaar een omzet van 193 miljoen euro. De dochteronderneming van Cegeka is actief in Franstalig België, Luxemburg, Frankrijk en sinds kort ook in Canada. Hoeveel NSI neerlegt voor Nubeo werd niet meegedeeld. Het in 2014 opgerichte Nubeo met CEO Laurent Urbain publiceert geen omzetcijfers, maar de bruto marge bedroeg in boekjaar 2022 net geen miljoen euro. Een jaar voordien was dat ruim 600.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content