Sophos neemt Secureworks over

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Het Britse Sophos neemt het Amerikaanse Secureworks over. Beide cybersecuritybedrijven willen samen sterker staan op de markt.

Sophos legt 859 miljoen dollar op tafel, wat neerkomt op 8,50 dollar per aandeel. Dat is 28 procent meer dan de gemiddelde koers van Secureworks van de afgelopen 90 dagen. Secureworks noteerde op de Nasdaq, dat zal na de overname vermoedelijk wijzigen. De overname moet begin 2025 rond zijn.

Sophos zelf was enkele jaren geleden beursgenoteerd op de London Stock Exchange, maar werd in 2019 overgenomen door investeringsbedrijf Thoma Bravo. Die steunt het Britse bedrijf in haar overnameplan. Eerder dit jaar kreeg Sophos met Joe Levy ook een nieuwe CEO.

Sophos ziet een toekomst in de combinatie van expertise van beide bedrijven. Het noemt daarbij haar eigen ervaring rond managed security services en end-to-end beveiligingsproducten. Secureworks krijgt van de overnemer onder meer complimenten rond haar security operations expertise rond het Taegis platform van Secureworks.

De ambitie is om de huidige oplossingen van beide bedrijven te integreren en samen een bredere product- en dienstenportfolio aan te bieden voor zowel kmo’s als zakelijke klanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content