Vinci Energies Belgium koopt IT-bedrijf rond databasebeheer

© Getty Images
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vinci Energies Belgium neemt Caitlann Consulting over, een IT-bedrijf gespecialiseerd in databasebeheer en -support.

In België is Vinci Energies actief in verschillende sectoren en niches zoals industriële automatisering, energie, transport, brandbeveiliging en allerlei facilitaire diensten. Het bedrijf doet dat via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en Vinci Facilities, aangevuld met enkele lokale merken. Daar komt nu Caitlann Consulting bij: een IT-bedrijf gespecialiseerd in databasebeheer en -ondersteuning.

Het bedrijf wordt onderbracht in de ICT business line van Vinci Energies die geleid wordt door Dirk Devoghel: ‘Met Axians zijn we in België al actief in audiovisuele oplossingen, kritische communicatie, bedrijfsapplicaties, work & service management, informatiebeheer en hybrid cloud & cybersecurity. Het database management aanbod van Caitlann Consulting vult deze activiteiten perfect aan.’

Van links naar rechts: Wilfried Goossens, Peter Claeys, Pieter Van den Broeck, Dirk Devoghel, Luc Clabout, Marc Lemaire en Edwin Samyn.

Versterking in het zuiden van het land

Caitlann Consulting werd in 1998 opgericht door eigenaar Peter Claeys en is gevestigd in Wauthier-Braine. Het bedrijf telt een 20-tal medewerkers die naar eigen zeggen ‘meer dan 1.000 Oracle- en MS SQL-databanken’ beheren, voornamelijk voor klanten in de gezondsheidszorg en nutssector en dan vooral in het zuiden van het land. Caitlann Consulting wordt een autonome business unit onder leiding van Wilfried Goossens, huidig service delivery manager.

Vinci Energies telt in België 2.900 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 700 miljoen euro. Het Axians-merk is binnen de groep goed voor zo’n 56 miljoen omzet met 210 medewerkers. Een overnamebedrag werd niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content