Proximus wuift merknaam Telindus uit

Guillaume Boutin, CEO van Proximus. © Proximus
Pieterjan Van Leemputten

Het is over en uit voor Telindus. Zowel in Nederland als Luxemburg gaan de ICT-providers verder onder de naam Proximus NXT.

In Nederland wordt Telindus na veertig jaar voortaan Proximus NXT Nederland. Aan de bedrijfsactiviteiten verandert niets, maar de nieuwe merknaam is meer in lijn met de B2B-activiteiten van Proximus, die al enkele jaren onder de naam ‘Proximus NXT’ vallen. De naamsverandering gaat nu in, de juridische entiteit wijzigt op 1 januari 2025 van naam. Ook in Luxemburg verandert Telindus in Proximus NXT.

‘De markt ziet ons als straks één geheel. Ik ben ervan overtuigd dat we als één merk onze innovatie- en slagkracht nog verder kunnen opstuwen. Dit komt allemaal ten goede aan de oplossingen die wij aan onze klanten bieden.’ Zegt Joris Leupen, CEO van Proximus NXT Nederland daarover.

Met de naamsverandering verdwijnt de naam Telindus volledig. Het bedrijf werd in 1969 opgericht door John Cordier en was de verkorte versie van Telecom Industrie. Het bedrijf produceerde toen modems en netwerkinfrastructuur. Met heel wat overnames werd het bedrijf in heel Europa actief.

In 2006 werd het bedrijf overgenomen door Belgacom (vandaag Proximus) waarin Telindus de jaren nadien integreerde. De buitenlandse activiteiten werden afgebouwd, onder meer de Franse, Spaanse, Ierse en Britse dochters werden verkocht en zijn vandaag al even niet meer onder de Telindus-merknaam actief.

In Nederland en Luxemburg, beiden afdelingen in handen van Proximus, was dat nog wel het geval, maar ook daar valt nu het doek over de merknaam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content