Wordt Intel overgenomen? Qualcomm en vermogensbeheerder zouden interesse tonen

© Intel Corporation

Apollo Global Management, een grote vermogensbeheerder, heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in Intel. Dat meldt persbureau Bloomberg. Volgens bronnen zou de stap gezien kunnen worden als een blijk van vertrouwen in de eigen herstelstrategie van de Amerikaanse chipfabrikant. Intussen lijkt branchegenoot Qualcomm interesse te hebben in een overname van Intel

Intel heeft het de laatste tijd moeilijk en is ook onderwerp van overnamespeculaties. Onder leiding van topman Pat Gelsinger werkt het bedrijf aan een kostbaar plan om zichzelf opnieuw uit te vinden en nieuwe producten, technologie en externe klanten aan te trekken. Maar dit initiatief heeft geleid tot een reeks tegenvallende kwartaalcijfers, waardoor het vertrouwen in de strategie is ondermijnd en tientallen miljarden dollars aan beurswaarde zijn verdampt.

Hoewel Gelsinger nog steeds gelooft dat het herstelplan voldoende kan zijn om Intel zelfstandig te houden, staat hij volgens de ingewijden open voor het overwegen van alternatieven.

Toenaderingspoging

Het afgelopen weekend werd duidelijk dat chipmaker Qualcomm interesse heeft in een ‘vriendelijke’ overname van Intel. Er zou ook al een toenaderingspoging zijn gedaan, meldt Bloomberg. Een dergelijke overname zou wellicht ook een oplossing kunnen zijn voor Intel. Als het tot een deal komt wordt het mogelijk een van de grootste fusies en overnames ooit. Een vriendschappelijke overname houdt in dat Qualcomm mikt op een overname waarmee het management van Intel akkoord gaat.

Het is nog onzeker of deze eerste toenadering tot een overeenkomst leidt. Een eventuele deal wordt waarschijnlijk nauwlettend onderzocht door mededingingsautoriteiten en kan ook nog veel tijd in beslag nemen.

Qualcomm kent een marktwaarde van zo’n 188 miljard dollar, Intel is momenteel ongeveer 93 miljard dollar waard. De vermeende interesse van Qualcomm deed het aandeel Intel alvast met meer dan 3 procent stijgen op Wall Street. De betrokken bedrijven zelf weigerden commentaar te geven.


https://datanews.knack.be/nieuws/business-it/hardware/wat-is-er-aan-de-hand-met-intel/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content