Belgische scale-up Bizzy opent kantoor in Amsterdam

© Bizzy
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Bizzy – een Belgisch platform dat inzet op slimme bedrijfsinformatie – opent een kantoor in Amsterdam: een volgende stap in haar internationale expansie.

Bizzy zag het licht in 2021, oorspronkelijk als applicatie om meldingen te ontvangen over nieuwe bestuurders. In slechts 3 jaar tijd is de starter uitgegroeid tot een scale-up die een B2B-prospectieplatform voor leadgeneratie via slimme bedrijfsinzichten aanbiedt. Maandelijks trekt dat platform ondertussen naar eigen zeggen 10.000 actieve gebruikers aan.

‘Marktleider worden’

Op die drie jaar tijd is ook de omzet en het aantal medewerkers meegegroeid. Het bedrijf telt nu een dertigtal medewerkers in België en Nederland en mikt dit jaar op een omzet van 3 miljoen euro. Vanuit het nieuwe kantoor in Amsterdam – met 8 nieuwe salesmedewerkers – wil Bizzy niet alleen de Nederlandse maar ook de Franse markt gaan bedienen. Bizzy ziet dat trouwens eerder als een startpunt, want de ambitie is niet min. ‘Wij willen marktleider worden in Europa op het vlak van leadgeneratie via slimme bedrijfsinformatie’, klinkt het bij Hendrik Keeris, CEO van Bizzy.

Nieuwe kapitaalronde op komst

In een persbericht meldt Bizzy dat het ook een kapitaalronde voorbereidt om de verwachte groei nog meer te versnellen en de sterke ambities ook te kunnen waarmaken. Deel van dat geld zal dan ook gebruikt worden voor verdere productontwikkeling: uiteraard met de nodige AI-functionaliteiten. Ook aan de verbetering van de kwaliteit van de aangeboden data blijft Bizzy verder sleutelen. Bizzy combineert officiële data zoals het Staatsblad met data van bijvoorbeeld LinkedIn en websites om zo bedrijfsprofielen te creëren. Die profielen moeten dan verkopers of bedrijfsanalisten helpen om de juiste leads te vinden voor hun onderneming.

Ondertussen beschikt het B2B-dataplatform over informatie van meer dan 21 miljoen bedrijven en 30 miljoen contacten in België, Nederland en Frankrijk. Bizzy is trouwens een van de startups die gegroeid is vanuit de schoot van StarApps: een ‘venture builder’ oftewel ‘startup studio’ die opgericht is door veteranen van Netlog, Twoo, Delta, Realo, Rydoo en Pitchdrive. Naast Bizzy zijn binnen StarApps ook al FixForm (platform voor gebouwenbeheer), Introw (collaboratieplatform voor sales) en Dealside (AI copiloot voor sales) opgericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content