7,5 miljoen euro moet Phished verder opschalen

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

De Leuvense startup Phished krijgt een converteerbare lening om voortaan op nog sluwere wijze mensen te laten klikken op misleidende e-mails, ter preventie van echte phishing weliswaar.

Het bedrijf dat sinds 2019 bestaat doet phishingtesten voor bedrijven op een manier waarbij de berichten steeds moeilijker en persoonlijker worden. In 2021 werd het door Data News bekroond met de award voor Startup of the Year.

Nu kondigt het bedrijf aan dat het de komende vier jaar kan beschikken over een converteerbare lening van 7,5 miljoen euro afkomstig van het Welvaartsfonds. Daarmee wil Phished haar sales en marketing opschalen en ook internationaal verder uitbreiden.

Phished is het geesteskind van huidig CTO Arnout Van de Meulebroucke. Jo Vandebergh, de ondernemer die bij de start van het bedrijf al een miljoen euro investeerde, is vandaag CEO van het bedrijf. Intussen haalt het bedrijf een jaarlijkse omzet van bijna 12 miljoen euro. De ambitie is om dat tegen 2027 te laten groeien tot 20 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content