Authenticatiespecialist Ticto haalt 3,5 miljoen euro op

© Ticto
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ticto, een start-up uit Zellik die een waterdichte manier heeft gevonden om mensen te identificeren, haalt 3,5 miljoen euro op. Onder meer LRM, Niko Group, de Cronos Groep, Level Next, Nova Reperta, EOS Invest, Peter Hinssen en de gekende cryptograaf Paul Kocher tekenen voor de kapitaalronde.

Het bedrijfje heeft een toegangspass ontwikkeld (de ‘Tictopass’)die meteen laat zien of mensen of objecten de toelating hebben om op een bepaalde plaats of op een bepaald evenement aanwezig te zijn.

Het grote verschil met reeds bestaande toepassingen is dat de identificatie niet enkel bij het binnengaan gebeurt, maar ook wanneer de drager zich reeds op de plaats van het gebeuren bevindt (led-lichtjes geven aan of de bezoeker de toelating heeft om zich in een bepaalde zone te bevinden).

Met de Tictopass, die er uitziet als een bankkaart en die je bijvoorbeeld op je helm kan dragen, kan je ook veilig inloggen in computersystemen, waardoor je een oplossing krijgt die niet enkel voor fysische toegangscontrole kan dienen (traditionele toegangsbadge), maar ook om de cybersecurity op te krikken.

De voorbije zomer haalde oprichter Johan Vinckier een ervaren managementteam aan boord. Met Maarten Vandenbroucke en Maarten Van Speybroeck vervoegden twee ervaren start-up ondernemers het bedrijf. Eerder richtten ze onder meer het drone-bedrijf Gatewing op. Bart Vansevenant, die jarenlang ervaring heeft opgedaan in de informaticabeveiligingssector bij Ubizen, Verizon en cloud security start-up Catbird, vervolledigde het team.

“We zijn trots om de ondersteuning te krijgen van deze indrukwekkende groep van business angels en captains of industry,” oppert Ticto ceo Johan Vinckier. “De investering van 3,5 miljoen euro bevestigt de positieve reacties van de markt op ons product, en de erkenning die we eerder dit jaar kregen door de verkiezing tot tweede meest innovatieve start-up bedrijf in de informaticabeveiligingssector op de RSA conferentie in San Francisco”.

Ticto heeft ook zijn advisory board aangesteld, die hen zal adviseren op het vlak van product en marktstrategie. De aangestelde leden zijn Peter Hinssen, Stijn Bijnens, Carl Annick en wereldleider in cryptografie Professor Bart Preneel. “We konden ons geen sterker team van domein- en marktexperts wensen”, aldus nog Vinckier.

Vanaf januari 2016 start Ticto met een reeks pilootprojecten in verschillende industrietakken in zowel Europa als Noord-Amerika. Deze pilootprojecten hebben als doel feedback te verzamelen van potentiële kopers en gebruikers, en zullen directe input vormen voor de toekomstige productontwikkeling en de uitrol op grotere schaal later in het jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content