BAN Flanders investeert 250.000 euro in Agilica

. © Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Agilica heeft bij BAN Flanders 250.000 euro opgehaald. Daarmee wil het Belgische techbedrijf zijn innovatieve technologie voor drone-operaties op bewegende schepen commercialiseren.  

De technologie van Agilica werd ontwikkeld aan de Koninklijke Militaire School en gefinancierd door INNOVIRIS, en laat drones automatisch opstijgen en landen op bewegende platformen, zoals het dek van een varend schip. Zo worden schip-naar-schip leveringen, inspecties van offshore infrastructuur, en meer mogelijk. 

Met de kapitaalinjectie zal Agilica zich afsplitsen van de Koninklijke Militaire School en zijn technologie commercialiseren. De investering stelt het bedrijf niet alleen in staat om zijn team uit te breiden, maar ook om een belangrijk project met het Europees Ruimtevaart Agentschap (ESA) te lanceren. Ook zal het kapitaal in het komende  anderhalf jaar worden ingezet om de productie van de eerste vijftig systemen te realiseren.

‘Met BAN Flanders hebben we niet alleen het benodigde startkapitaal veiliggesteld, maar ook drie zeer gemotiveerde business angels aan boord gebracht met waardevolle contacten in de industrie en tonnen aan ervaring om ons verder te begeleiden in het succesvol uitbouwen van ons bedrijf’, zegt Hafeez Chaudhary, CEO en co-founder van Agilica. ‘In dit vroege stadium zijn de juiste partners, mensen die niet alleen financieel maar ook praktisch investeren, erg belangrijk.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content