Belfius investeert in Franse startup Mistral AI

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Belfius stapt mee in het Franse Mistral AI. In een nieuwe investeringsronde van onder meer Nvidia, Samsung en Salesforce haalde de startup zo’n 600 miljoen euro of 640 miljoen dollar op.

Mistral AI bestaat nog maar een jaar en werd opgericht door voormalig medewerkers van Meta en Google DeepMind. Begin dit jaar kondigde Microsoft nog een meerjarige samenwerking aan met het bedrijf.

Deze week rondt het bedrijf haar serie B kapitaalronde af, waarbij het zo’n 600 miljoen euro ophaalt. Het gaat om 468 miljoen euro aan investeringen en 132 miljoen euro in schulden.

Deze ronde werd geleid door General Catalyst. De overige investeringen zijn onder meer afkomstig van Lightspeed Venture Partners, Andreessen Horowitz, Nvidia, Samsung Venture Investment Corporation en… Belfius. Zo laat ook de Belgische bank weten dat het mee investeert in het bedrijf. Ook de Franse bank BNP Paribas stapt overigens mee in, net zoals IBM, Cisco en anderen.

Met de kapitaalronde ligt het totaal opgehaalde bedrag van Mistral AI nu boven één miljard dollar. De waardering van het bedrijf ligt hiermee op zes miljard dollar.

Belfius zegt dat het niet in detail deelt hoeveel de bank precies investeert in het AI-bedrijf. Tegelijk is het onduidelijk of het puur om een financiële investering gaat, of dat er ook een commerciële samenwerking op til staat. In haar perscommunicatie zegt de bank dat het ‘voortdurend op zoek is naar inspirerende manieren om de klant centraal te stellen’ met onder meer chatbots, analyses enz… maar dat lijkt los te staan van de investering in Mistral.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content