Belgische Helpper komt met vernieuwde app

© Helpper
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Helpper, een Belgische start-up die mensen die hulp vragen verbindt met mensen die hulp willen bieden, heeft een nieuwe app. Die moet praktische hulp bieden aan mensen met een handicap.

Helpper is een zorgstart-up die de deeleconomie wil stimuleren rond mensen die hulp vragen (vaak ouderen of mensen met een handicap) en mensen in hun omgeving die die hulp willen bieden.

Een nieuwe app van de organisatie, gebouwd samen met DashDot, moet op een snelle en efficiënte manier ‘helppers’ matchen met mensen in hun buurt die hulp vragen.
‘De helppers kunnen via de app een gedetailleerd profiel aanmaken en hun beschikbaarheden en ervaringen nauwkeuring invullen’, zegt Marika Beyne, product owner bij Helpper, in een persbericht. ‘Doordat ze zelf kunnen kiezen welke taken ze wel of niet willen doen, ontvangen ze enkel passende hulpvragen. Dit verhoogt de kwaliteit van de matching. Bovendien worden alle helppers door ons gescreend om een veilige en betrouwbare dienstverlening te verzekeren.’

Sinds de lancering van de app hebben meer dan 1.800 helppers in Vlaanderen zich aangemeld om hulp te bieden in hun buurt. ‘Door helppers via de deeleconomie in te schakelen voor informele of praktische hulp, verlichten we de druk op de overbelaste zorgsector’, zegt Leslie Vlerick, CEO van Helpper nog. De app is beschikbaar in de App Store (iOS) en Google Play (Android).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content