Belgische start-up Gorilla haalt 23 miljoen euro op

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Gorilla, gebaseerd in Antwerpen, haalt met zijn Serie B kapitaalronde 23 miljoen euro op. Met het geld wil het bedrijf zijn markt in Duitsland en de VS uitbreiden.

Gorilla biedt een platform aan voor realtime data-analyse, berekeningen en voorspellingen voor energieleveranciers. Dat moet hen helpen bij het bepalen van hun prijzen. De start-up werkt voor klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Australië.

Met deze investeringsronde, geleid door durfkapitaalbedrijf Headline, wil het zijn uitbreiding in die markten verder financieren. De Antwerpse start-up ziet een toekomst in de verwerking van steeds meer energiedata, van onder meer slimme meters. Ook de waardeketens voor energie worden complexer, nu al die elektriciteit niet langer uit een elektriciteitscentrale komt en geopolitieke conflichten zoals de oorlog in Oekraïne de markt onstabieler maken.

Dat kan leiden tot een verkeerde prijszetting van energie en onvoorziene prijsstijgingen, een probleem waarbij Gorilla zegt te kunnen helpen. ‘Deze investering in Gorilla zal energieleveranciers over de hele wereld helpen wendbaarder te worden in hun commerciële aanbod’ zegt Ruben Van den Bossche, medeoprichter en CEO van Gorilla in een persbericht. In een eerdere ronde haalde Gorilla al 6 miljoen euro op.  

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content