Bluetooth armband zorgt voor mysterieuze ontmoetingen

De Amico is een stijlvolle armband die op basis van je sociale netwerkprofiel toevallige ontmoetingen regelt in het echte leven.

De Amico is een stijlvolle armband die op basis van je sociale netwerkprofiel toevallige ontmoetingen regelt in het echte leven. Op zoek naar de man of vrouw van je dromen? Mogelijk kan de Amico je daarbij helpen. De armband, die is uitgerust met Bluetooth 4.0-technologie, is een ontwerp van het Amerikaanse start-upbedrijf Trovare. Bluetooth 4.0 verbruikt heel weinig stroom via het subprotocol Bluetooth Low Energy voor eenvoudige signalisatie.

Dragers van de armband kunnen op geheel toevallige wijze nieuwe mensen ontmoeten. De Amico heeft een geheugen waarop je je sociale netwerkprofiel kan synchroniseren via de speciale Amico app die je dient te downloaden op een smartphone.

De armband gaat aan de hand van je profiel op zoek naar gelijkgestemde mensen. Hij zendt een signaal uit tot op een afstand van 50 meter. Wanneer de profielen van twee dragers van een Amico armband een goede match lijken en in elkaars buurt komen, beginnen beide armbanden te vibreren.

De bedoeling van de start-up is om opnieuw wat mysterie te brengen in het leren kennen van mensen; niet in de digitale wereld van sociale netwerken, maar in het echte leven. Met de Amico moeten afspraakjes weer speels en opwindend worden. De Bluetooth armband kan helpen het ijs te breken.

De Amico Bluetooth armband is nog niet te koop. Trovare heeft voor 250.000 dollar privé-fondsen ingezameld, maar zoekt nog 750.000 dollar om de armband te kunnen produceren

Partner Content