BrightAnalytics gaat voor financiële rapportering zonder capsones
Wil een onderneming de cijfers uit haar erp-omgeving omzetten in bruikbare informatie, dan komt ze vanzelf bij business intelligence terecht. Vaak gaat het echter om complexe oplossingen, waarbij het bedrijf uiteindelijk maar een fractie van de mogelijkheden benut. BrightAnalytics benadert dat vraagstuk op een andere manier. De start-up uit Pittem houdt de drempel bewust laag, met een eenvoudige tool voor dagelijks gebruik.
Olivier Seynhaeve, Merijn Demuynck en Lode Bogaert leerden elkaar kennen bij uitzendkantoor Accent. In het najaar van 2012 startten ze de onderneming B-Bright op. De drie vennoten hebben een achtergrond in ict en finance. “Het lag dan ook voor de hand dat we in die richting aan de slag gingen”, vertelt Olivier Seynhaeve.
“Met B-Bright bouwden we vooral maatwerk, met name rond van financiële rapportering.” Zo kwamen de jonge ondernemers als vanzelf bij hun volgende uitdaging terecht. “We werkten onder meer rapporteringsoplossingen uit op basis van Excel. Maar al snel gingen we op zoek naar iets dat betere resultaten zou bieden, zonder dat we daarbij naar één van de grote, gevestigde pakketten moesten grijpen. We wilden een oplossing die gebruiksvriendelijk zou zijn en tegelijk de juiste functionaliteit zou bieden.”
Die oplossing voor financiële en operationele rapportering ontwikkelde B-Bright uiteindelijk zelf. De toepassing kreeg de naam BrightAnalytics mee en bevindt zich intussen in een aparte vennootschap. BrightAnalytics positioneert zich niet als een pure business intelligence tool.
“Waar bi-tools zich doorgaans richten op power users, bieden wij een oplossing voor iedere medewerker van de onderneming, op basis van rechten en rollen. Onze oplossing zorgt voor financieel en operationeel inzicht voor elke medewerker, dankzij een rechtstreekse connectie met de cijfers uit boekhouding of erp.” Zo vermijdt BrightAnalytics dat de medewerkers van een onderneming nog grote Excel-files naar elkaar moeten doorsturen.
Saas-model
“Onze tool laat zich makkelijk op maat inzetten”, vervolgt Olivier Seynhaeve. “We kunnen de software op een eenvoudige manier beschikbaar maken voor alle betrokken medewerkers van een onderneming.” Daarmee werpt BrightAnalytics zich op als een tool voor dagelijks gebruik. Ook de prijszetting is anders dan die van de grote bi-pakketten. BrightAnalytics werkt niet met gebruikerslicenties, maar met eenmalige startkosten, aangevuld met een abonnementsformule.
“We bieden een saas-model aan. We houden de drempel bewust laag. We willen ook kleine ondernemingen de kans bieden onze tool te gebruiken.” Het tarief voor BrightAnalytics hangt af van de omvang het bedrijf, de gebruikte modules en de datavolumes. Bedrijven als Groep Sleuyter (bouw), Vivaldis (uitzendsector) en Logi-Technic (technische outsourcing) zijn intussen met de tool aan de slag. Daarnaast praat BrightAnalytics met erp-leveranciers over de integratie van de tool met hun erp-pakketten.
BrightAnalytics
Maatschappelijke zetel:
Kapellebilk 5, 8740 Pittem
Oprichtingsdatum:
4 juli 2014
Personeel:
8
Kapitaal:
35.000 euro
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier