Ceeyu haalt een miljoen op bij Michel Akkermans en Walter Van Uytven

© Getty Images
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Belgische cybersecuritybedrijf Ceeyu heeft een investering van 1 miljoen euro binnengehaald bij Pamica – dat is het investeringsbedrijf van Michel Akkermans – en Walter Van Uytven (ex-Awingu).

Ceeyu biedt een platform dat bedrijven helpt bij het identificeren, beoordelen en beperken van risico’s in hun toeleveringsketen, met een bijzondere focus op cybersecurity. Het volledig in België ontwikkelde zogeheten ‘Supply Chain Risk Platform’ automatiseert processen die voorheen handmatig en tijdrovend waren, waardoor bedrijven efficiënter kunnen voldoen aan nieuwe Europese regelgeving zoals NIS2 en DORA.

Techinvesteerders Michel Akkermans en Walter Van Uytven pompen samen 1 miljoen euro in Ceeyu en schonen meteen ook voor een niet nader genoemd bedrag de ‘cap table’ op: zeg maar de aandeelhoudersstructuur. ‘Die was veel te ingewikkeld dus daar hebben we de oude structuren en verplichtingen opgeschoond zodat de huidige investeringsstructuur helder en eenvoudig is’, zegt Michel Akkermans in een gesprek met Data News.

Mee aan boord: Europese groei zoeken

Naast investeerders worden beide heren ook adviseur in het bedrijf: Walter Van Uytven zal de rol van executive chairman van Ceeyu op zich nemen; Michel Akkermans – trouwens ook al hoofdaandeelhouder bij het cybersecuritybedrijf Approach – wordt bestuurder. Samen zijn ze ook niet aan hun proefstuk toe. Beiden hebben in 2022 de succesvolle exit van het technologiebedrijf Awingu op hun palmares staan. Walter Van Uytven was toen CEO van Awingu en Michel Akkermans de investeerder en chairman. Ze zullen Ceeyu nu ondersteunen bij het opschalen van het bedrijf in België maar ook buiten de landsgrenzen.

Walter Van Uytven en Michel Akkermans, ten tijde van Awingu © FT

‘Met deze investering zijn we klaar om onze SaaS-oplossing op een professionele manier in heel Europa aan te bieden’, legt Jimmy Pommerenke, CEO en oprichter van Ceeyu, uit waarom het extra kapitaal nodig is. De focus ligt daarbij op het aantrekken van nieuwe klanten via directe verkoop en op iets langere termijn ook het opzetten van een partnernetwerk. Het kapitaal moet ook dienen voor marketing, verdere productontwikkeling en het aantrekken van nieuw talent. Momenteel telt Ceeyu een tiental werknemers.

Regelgeving als brandstof

‘Ceeyu bevindt zich op het cruciale buigpunt tussen startup en scale-up’, benadrukt Michel Akkermans het potentieel van Ceeyu. ‘Met hun SaaS-model en onze gecombineerde ervaring zijn we zeer optimistisch over de toekomstmogelijkheden’, voegt Walter Van Uytven toe. De heren hebben het over een groeiende markt, een uniek product en een sterk team dat maakt dat Ceeyu goed gepositioneerd is om een belangrijke speler te worden in de Europese cybersecuritymarkt.

Met deze investering zijn we klaar om onze SaaS-oplossing in heel Europa aan te bieden
Jimmy Pommerenke

Jimmy Pommerenke

CEO en oprichter van Ceeyu

De brandstof voor die groeimotor? Regelgeving! Ceeyu richt zich op bedrijven die te maken krijgen met regelgevingen als NIS2 en DORA. Vanaf oktober moeten bedrijven die kritieke infrastructuur leveren voldoen aan NIS2, terwijl financiële instellingen vanaf januari 2025 onder DORA vallen. ‘Deze regelgevingen verplichten bedrijven om risico’s bij leveranciers te identificeren en te beheren, wat de vraag naar oplossingen zoals die van ons vergroot’, zegt Pommerenke: ‘In de komende twee jaar zal het een wettelijke vereiste worden voor meer dan 200.000 bedrijven in gans Europa.’

Het bedrijf heeft sinds haar oprichting in 2020 naar eigen zeggen al een sterke positie in België uitgebouwd, met klanten als De Watergroep, La Lorraine Bakery Group, Casa en Ordina. Naast de Benelux bedient Ceeyu ook al klanten in het Verenigd Koninkrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content