David Geens. © An Clapdorp

David Geens stapt in Antwerpse AI start-up Proudly

Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

David Geens, voormalig Managing Partner bij Nucleus Group, gaat aan de slag als CEO bij de jonge Antwerpse start-up Proudly. Hij wordt ook aandeelhouder en uitvoerend bestuurder.

Proudly helpt bedrijven sneller te groeien met geautomatiseerde prospectie via AI-software en marketing automatisatie. Met de aanstelling van Geens zegt de start-up een leidende speler te willen worden in zijn niche.

Geens was Managing Partner bij Nucleus Group, dat hij later verkocht aan Combell. Als  angel investor en bestuurslid is hij bij verschillende start-ups en scale- ups actief, waaronder dierenartspraktijk WelloPet en Ostron. Verder is hij ook CEO van uitgeverij Ertsberg en managing partner en bestuursvoorzitter bij IT-bedrijf DMVH.

Over zijn instap in Proudly zegt Geens: ‘Net zoals ik in de jaren negentig de kracht van het internet zag, zie ik nu de immense potentie van AI als de volgende grote verandering in de economie.’ Maarten Van de Vondel, oprichter van Proudly, reageert dan weer tevreden dat Geens’ ‘strategisch inzicht en diepgaande kennis van zowel technologie als bedrijfsontwikkeling precies is wat we nodig hebben om onze ambitieuze doelen te verwezenlijken.’ Van de Vondel blijft COO van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content