De wegwerptelefoonnummers van CleverPhone

Een tijdelijk telefoonnummer ‘huren’ om anoniem te blijven of om te kunnen voorzien in een contactpunt dat telefoontjes automatisch doorstuurt naar een vaste telefoon of gsm? Ziedaar het eenvoudige maar interessante idee dat aan de basis ligt van CleverPhone.

Een tijdelijk telefoonnummer ‘huren’ om anoniem te blijven of om te kunnen voorzien in een contactpunt dat telefoontjes automatisch doorstuurt naar een vaste telefoon of gsm? Ziedaar het eenvoudige maar interessante idee dat aan de basis ligt van CleverPhone.

Voor 5 euro per maand kan je een wegwerptelefoonnummer creëren. CleverPhone ontwikkelde bovendien een ‘call trackingtool’ waarmee een adverteerder bijvoorbeeld de populariteit van bepaalde nummers of de efficiëntie van reclamecampagnes kan meten.

“Ik was vroeger een onafhankelijke telecomconsultant, en kwam op het idee voor CleverPhone toen ik een garage te huur wilde zetten zonder de hele tijd lastig gevallen te worden”, legt oprichter Patrick Nollet uit.

Naast de eigen website vertrouwt CleverPhone vooral op web agencies, dating sites en online (re)sellers om zijn diensten bekend te maken. Het bedrijf ondertekende al overeenkomsten met de advertentiediensten van Quefaire, NicePeople, Immovlan en onlangs nog Petit Futé en CityPlug.

“Momenteel voeren we onderhandelingen met een Duits topbedrijf actief in de herverkoop van wagens. We zien trouwens een belangrijke consolidatie in de sector van de e-commerce voor tweedehandsproducten”, benadrukt Patrick Nollet.

Een snelle uitvoering (de fameuze time-to-market) wordt beschouwd als een belangrijk element voor het succes in de groeimarkt van de tijdelijke telefoonnummers.

Er bestaan al tientallen soortgelijke diensten in de Verenigde Staten (een blik op de App Store zou voldoende moeten zeggen), “maar momenteel zijn we de enigen die een dergelijke service aanbieden in België, met Belgische nummers”, aldus Nollet. In Frankrijk is de vennootschap Tempolib al sinds 2009 actief in dezelfde niche, maar ze kwam in de financiële problemen. De ene zaak is de andere niet.

CleverPhone biedt sinds oktober 2012 een operationele oplossing aan en wil in ieder geval zijn ambities waarmaken, eerst via Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf haalde 250.000 euro kapitaal op bij Internet Attitude en bij bekende business angels zoals José Zurstrassen en Philippe Vanderputten (gewezen medewerkers van Proximus en Brussels Airlines).

Paspoort

Naam:CleverPhone.com Opgericht in: 2011
Personeel: 4 medewerkers
Maatschappelijke zetel: Brussel
Kapitaal: 250.000 euro, waaronder de inbreng van Internet Attitude (167.000 euro) en van business angels José Zurstrassen en Philippe Vanderputten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content